Pipérade - recept cpt. Cooka
6 porcí: 8 vajec, 3 papriky, 3 rajčata, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje
Očistěte papriky, zbavte je semínek a 10 minut je povařte. Nechte je okapat a nakrájejte na větší kousky. Rajčata zalijte vařící vodou a oloupejte je. Do pánve nalijte olej a lehce na něm osmahněte papriky. Přidejte rajčata nakrájená na čtvrtiny a posekaný česnek. Osolte a opepřete. Smažte ještě dalších 5 minut a pak zalijte zeleninu našlehanými vejci. Pečte na středním ohni. Jakmile je omeleta dost tuhá, obraťte ji jako palačinku a dopečte. Podávejte velmi teplé. Doporučené víno: Madiran, nebo červené Cahors.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka