Fazolková polévka s 'pistou' - recept cpt. Cooka
Soupe au pistou
6 porcí: 30 dkg fazolových lusků, 15 dkg čerstvých bílých fazolí, 15 dkg čerstvých červených fazolí, 3 brambory, 4 rajčata, 2.5 l vody, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 svazek bazalky, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Očistěte zeleninu a nakrájejte rajčata. Vše nechte vařit ve vodě, kterou jste osolili a opepřili. Mezitím si v moždíři rozdrťte česnek a nakrájenou bazalku, ke kterým přidáte olivový olej (pistou). Polévku vařte 3/4 hodiny. Do polévkové mísy připravte směs bazalky a česneku a těsně před podáváním ji zalijte polévkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka