Slávky se smetanou - recept cpt. Cooka
Moules à la crème
4 porce:  2 l slávek, 2  šalotky, 1 sklenka bílého vína, 1 dkg smetany, mletý pepř, zelená petrželka, 2.5 dkg másla
Opláchněte a očistěte slávky. Vhoďte je do velkého hrnce, zalijte vodou a zahřívejte na prudkém ohni dokud se neotevřou. Sundejte z ohně a slijte ze slávek vodu. Vývar přeceďte. Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na másle. Jakmile změkne, přidejte bílé víno, vývar ze slávek, opepřete a nechte trochu vyvařit. Stáhněte z ohně, přidejte šlehačku a trochu posekané zelené petrželky a touto omáčkou zalijte teplé slávky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka