Čokoládová pěna - recept cpt. Cooka
Mousse au chocolat
6 porcí: 30 dkg čokolády, 6 vajec, 20 dkg moučkového cukru, 1 pomeranč, sůl
Oddělte žloutky od bílků. K žloutkům přidejte cukr a míchejte, dokud pěna nezbělá. Do hrnce dejte kousky čokolády a zalijte je vodou. Pomalu zahřívejte tak dlouho, dokud čokoláda nezměkne. Opatrně slijte vodu, aby vám zůstala samotná čokoláda, kterou rychle přidejte do žloutkové pěny. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Ten pomalu vmíchejte do čokolády a do vzniklé směsi přidejte nasekanou pomerančovou kůru a plátky pomeranče. Dejte vychladnout. Podávejte velmi studené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka