Králík na hořčici - recept cpt. Cooka
Lapin a la moutarde
4 porce:  1  králík, 10 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, 5 dkg másla, 1 sklenka hořčice, 15 dkg smetany, bouquet garni, bílé víno
Prošpikujte králíka slaninou, naporcujte ho a jednotlivé porce potřete silnou vrstvou hořčice. Porce opečte v pánvi na másle. Jakmile zezlátnou, osolte je, opepřete a zalijte dvěma lžícemi bílého vína, přidejte bylinky (bouquet garni: bobkový list, saturejka, tymián, zelená patrželka, rozmarýn, bazalka, celerová nať). Přikryjte poklicí a na mírném ohni duste 35 minut. Před podáváním vmíchejte do šťávy zakysanou smetanu.
Příloha: chablis

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka