Hlávkový salát po italsku - recept cpt. Cooka
Insalata verde italiana
4 porce: 1 hlávkový salát, 1 cibule, sůl, olivový olej, balsamica
Předpokladem pro opravdový italský salát je to, že si ho každý ochutí sám. Salát omyjte, nechte odkapat a natrhejte (nikdy nekrájejte, to by ztratil důležité živiny) do mísy. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a olej. Z velké mísy se salátem si každý servíruje do své misky a sám ochutí solí a balzamikovým octem. Můžete tento základní salát obohatit rajčaty a/nebo okurkou či ředkvičkami. My jihoitalské ženy nikdy nepřidáváme vodu, cukr nebo majonézu či jogurt. To bychom už nejedly italský salát, ale český nebo francouzský a také bychom porušily základní pravidlo, že každá ingredience si má zachovat svou původní chuť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka