Hrušky na víně - recept cpt. Cooka
Poires au vin
8 porcí: 8 hrušek, 1 l červeného vína, 1/2 l vody, 15 dkg moučkového cukru, 2 celé skořice, 1/2 citrónu, 1/2 chilli papričky
Oloupejte celé hrušky a nechte jim stopky. Vařte je na mírném ohni ve víně, do kterého jste přilili vodu, přidali skořici, citronovou šťávu a chilli papričku. Když jsou hrušky uvařené, vytáhněte je z vína a dejte do chladu. Víno nechte vyvařit na mírném ohni na polovinu. Vyndejte skořici a přidejte cukr. Nechte vychladnout a hrušky podávejte zalité tímto sirupem. Jinou možností je nahradit skořici několika snítkami čerstvé mateřídoušky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka