Slávky podle Nicoly - recept cpt. Cooka
Cozze come le fa Nicola
4 porce:  1 kg slávek, několik kapek oleje, česnek, zelená petrželka
Slávky omyjte pod tekoucí vodou. Do velké pánve dejte olej, nakrájený česnek a petržel. Přidejte slávky a přikryjte. Během několika málo minut se slávky samy otevřou. Nechte ještě minutu povařit a servírujte.
Slávky se musí vařit, ale ne moc dlouho, jinak by se smrskly. Servírují se na hluboký talíř s trochou šťávy. Ze skořápky se buď vyjídají lžičkou nebo vidličkou (to je civilizovaná varianta), my jižní Italové jsme je vysrkávali rovnou ze skořápky. Je možné si na slávku dát trošičku majonézy nebo pokapat citronem. Jí se s bílým chlebem a ten se také namáčí ve šťávičce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka