Masové koule s rýží - recept cpt. Cooka
Palle di carne trittata con riso
4 porce: 50 dkg mletého vepřového masa, 20 dkg rýže, 1 vejce, 15 dkg tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, sůl, zelená petrželka,
Omáčka: 1 l rajčatového pyré (salsa di pomodoro), 1/2 l vody, olej, cibule, česnek, bazalka, muškátový oříšek
Nejdříve připravte omáčku. Ve vroucím oleji nechte vydýchat celé stroužky česneku, na tenké kroužky nakrájenou cibuli, přidejte rajčatové pyré, zřeďte vodou, osolte, přidejte strouhaný muškátový oříšek. Omáčku nechte vařit alespoň 1 hodinu. Nakonec přidejte čerstvou nebo sušenou bazalku.
Mleté maso smíchejte s vařenou rýží, vajíčkem, solí, strouhaným česnekem a nastrouhaným sýrem. Vytvořte koule velké asi jako dětská pěst, obalte je ve strouhance a dejte vařit do omáčky. Nechte povařit přibližně 30 minut s tím, že občas koule opatrně obrátíte a servírujte s omáčkou. Jsou velmi dobré i studené.
Příloha: chléb a hlávkový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka