Kuře po beninsku - recept cpt. Cooka
Poulet à la beninoise
4 porce: 1 kuře, 1 kostka bujónu (masox), 6 dkg rajčatového protlaku, 2 cibule, tymián, bobkový list, mletý pepř, česnek, sůl, mletá paprika
Připravte instantní bujón z masoxu, osolte ho a okořeňte tymiánem, bobkovým listem a pepřem. Vařte kuře vcelku, až změkne. Kuře vyjměte a naporcujte. Vytvořte hustou omáčku z nakrájené cibule, česneku, rajčatového protlaku a bujónu. Chuť zvýrazněte přidáním mleté papriky. Porce kuřete namočte do omáčky. Zapněte troubu. 5 minut před podáváním jídla vložte porce kuřete obalené omáčkou do trouby. Kuře se musí nechat v troubě vysušit, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka