Beninské rizoto - recept cpt. Cooka
Riz au gras
4 porce:  75 dkg hovězího masa nebo kuřete, 2  cibule, 2  rajčata, 3 sklenky rýže, 1/4 hlávky zelí, 4  mrkve, 1 kostka bujónu (masox), 4 dkg rajčatového protlaku, 3 sklenky vody, sůl, česnek, olej
Osmahněte kousky masa, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a rozmixovaná rajčata. Kostku masoxu rozpusťte v rajčatovém protlaku společně s trochou vody a přidejte k masu. Přidejte mrkev a zelí. Vyjměte je ve chvíli, kdy začnete vařit rýži. Nalijte vodu odpovídající množství rýže. Nechte vzkypět a nasypte rýži, kterou předtím properte ve vodě. Vařte na mírném ohni pod pokličkou a za občasného míchání. Podávejte s mrkví a zelím.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka