Humr po normansku - recept cpt. Cooka
Homard à la normande
4 porce:  2  humři, 2.5 dl smetany, 2.5 dkg hladké mouky, 3  šalotky, 5 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1 sklenka calvadosu
Ponořte živé humry na 5 minut do vroucí vody. Vyndejte je, nechte odkapat a rozpulte je po délce. Nechte měkké - tekuté části v misce. Rozpůlené humry opečte na másle. Když jsou opečení, vyndejte je z pánve. Do pánve přidejte nasekané šalotky, mimo oheň pak přidejte mouku, pak smetanu, osolte, opepřete a přilijte calvados. Zahřívejte na mírném ohni. Půlky humra vložte na několik minut do omáčky, přidejte i ty měkké části, které jste nechali stranou. Podávejte velmi teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka