Těstoviny na čtyřech sýrech - recept cpt. Cooka
Pasta ai quattro formaggi
4 porce: 50 dkg těstovin (krátké makarony, velká kolínka, tortellini), 5 dkg ementálu, 5 dkg nivy, 5 dkg krémového sýra, 5 dkg gorgonzoly (prostě 4 druhy sýrů podle fantazie), 2 dl smetany, máslo, sůl, mletý pepř
Sýry nakrájejte na kostičky. V kastrole rozehřejte máslo, přidejte nakrájené sýry a míchejte na velmi mírném ohni, vytvoří se hustá omáčka. Odstavte ji z ohně a pomalu vmíchejte smetanu, dejte zpět na oheň a ještě chvilku povařte. Osolte a opepřete. Mezitím si uvařte těstoviny. Tato omáčka je v Itálii velmi populární a je možné k ní použít téměř všechny typy těstovin, kromě špaget a podobných.
Vynikající je tato omáčka s tortelliny (plněné těstovinové prstýnky). V tomto případě musíme dát těstoviny do omáčky, zamíchat a pak servírovat.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka