Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kuskusu, 75 dkg kuřete nebo telecího masa, 5 l vody, 75 dkg cibule, 7.5 dkg másla, 15 dkg cizrny, 25 dkg rozinek, 1 lžička mletého pepře, 1 špetka šafránu, sůl, 5 dkg másla
Do velké nádoby nalejeme vodu, přidáme polovinu cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky, 12 hodin předem namočený a okapaný italský hrách a kuřecí nebo telecí maso nakrájené na menší kousky. Osolíme, opepříme, okořeníme šafránem a přidáme máslo. Hodinu vaříme na středním plameni. Pak vyjmeme z nádoby maso a dáme je do tepla. Vývar okořeníme, přidáme zbytek cibule a rozinky a dále asi 30 minut vaříme.
Kuskus uvaříme v páře, přesypeme na mísu, přidáme máslo, zamícháme a zalejeme menším množstvím vývaru. Necháme chvilku, až se všechen vývar vsákne, vytvoříme v míse kopeček, který pokryjeme kousky masa. Obložíme uvařeným hrachem a cibulí. Ihned podáváme, vývar zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka