Beninská špenátová omáčka - recept cpt. Cooka
Sauce feuille beninoise
4 porce:  špenát nebo listy lilku, 2  cibule, česnek, 2 kostky bujónu (masox), olej, hovězí maso, 2  krabi, mletý pepř, mletá paprika, pistácie, 1  rajče
Na pánev či do kastrolu dejte trochu oleje a předem nasolené a okořeněné maso. Přidejte cibule nakrájené na plátky, rajče a kostky masoxu. 5 minut smažte. Přidejte vodu, ale jen množství nezbytné pro vaření masa a krabů. Až bude maso uvařené, nenechte vypařit všechnu vodu. Přidejte mleté pistácie a mletou papriku. Povařte na mírném ohni, přidejte povařené listy lilku nebo špenátu a zbytek oleje (podle vlastního uvážení). Vše ještě chvíli smažte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka