Rizoto na pivu - recept cpt. Cooka
Risotto alla birra
4 porce: 40 dkg rýže, 1 cibule, 2 dl piva, 1 l vývaru, 6 dkg másla, olej, tvrdý sýr, sůl, mletý bílý pepř
Nechte zesklovatět velmi jemně nasekanou cibuli (nebo i rozmixovanou) na másle a na oleji, přidejte pepř. Pak přidejte rýži, zamíchejte a nechte ji opražit. Podlijte polovinou piva a nechte ho vstřebat. Přidejte zbylé pivo a za častého míchání ho také nechte nasáknout do rýže. Přidejte horký vývar a pokaždé, když se vstřebá, přidejte sběračku dalšího vývaru, dokud nebude rýže uvařená. Nakonec přidejte strouhaný sýr, dosolte a opepřete. Zamíchejte a servírujte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka