Játrové knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce: 16 dkg telecích jater (vepřových nebo drůbežích), mléko, houska, 1 žloutek, 1 lžička čerstvých hub, špetka zelené petrželky, 1 vejce, trochu strouhanky, sůl, špetka drceného pepře
Telecí, vepřová nebo drůbeží játra nakrájíme na drobné kousky a sítem prolisujeme. Rovněž prolisujeme v mléce namočenou celou housku (nebo jen polovinu) to vše dobře smícháme s vařeným prolisovaným žloutkem a prolisovanými játry, s troškou na jemno nakrájených hub a se špetkou petržele. Přidáme ještě celé vajíčko, trochu prosáté strouhané housky, sůl a špetku tlučeného pepře. Ze směsi uděláme malé knedlíčky, které zavaříme do vařící polévky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka