Zelené fazolky po tunisku - recept cpt. Cooka
Lubia chadra
4 porce: 1 kg fazolových lusků (sterilované), 50 dkg kuřete, olej, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 sklenka vody, 1 lžička harissy, 4 rajčata
Na pánev dejte trochu oleje a kuře. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Osolte, opepřete a nechte 10 minut vařit. Poté pečlivě promíchejte. Přidejte vodu a harissu. Duste pod pokličkou, dokud maso nebude dostatečně měkké. Do jiného hrnce nebo na pánev dejte olej, nadrobno nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vařte 10 minut a poté přidejte lusky a již dříve připravenou omáčku - šťávu z masa. Přikrýt pokličkou a vařit na mírném ohni. Po 15 minutách pečlivě zamíchat. Stáhněte oheň a ponechte 5 minut v klidu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka