Celestýnské kuře - recept cpt. Cooka
Poulet célestine
4 porce: 1 kuře, 6 dkg másla, 12 dkg žampiónů, 1 rajče, 1 sklenka suchého bílého vína, 1/2 sklenky vývaru, 1 dl šampaňského vína, sůl, mletý pepř, cayenský pepř, zelená petrželka, 1 stroužek česneku
Naporcujte si mladé kuře. Porce kuřete opečte na másle dozlatova na prudkém ohni. Přidejte žampiony, oloupané rajče zbavené semínek a nakrájené na kostičky a nechte vařit 5 minut. Zalijte suchým bílým vínem, vývarem a šampaňským. Osolte, opepřete, přidejte špetku kayenského pepře a vařte čtvrt hodiny. Přendejte kousky kuřete na teplou mísu. Seberte z omáčky omastek, případně ji ještě nechat zhoustnout. Posypte nasekanou petrželkou a trochou nasekaného česneku a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka