Jednoduché curry z hovězího a rajčat - recept cpt. Cooka
6 porcí:  75 dkg dušeného hovězího masa, 3 lžíce rostlinného oleje, 3  cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce karí koření, 1 lžíce římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, 2 lžíce rajčatového pyré, 1 lžíce ovocného sladkého chutney, 40 dkg rajčat, 2.5 dl hovězího vývaru
Na velké pánvi rozpalte olej, přidejte maso nakrájené na široké proužky a prudce osmažte asi 4-5 minut, dokud maso nezhnědne. Vyndejte maso z pánve a dejte bokem. Zmírněte oheň na polovinu, přidejte na pánev nakrájenou cibuli a utřený česnek a za stálého promíchávání duste asi 4-5 minut, dokud cibule nezměknou. Přidejte mleté curry a poduste další minutu. Vraťte maso na pánev, přidejte římský kmín, mletý koriandr, rajčatové pyré, chutney, sterilovaná rajčata zbavená šťávy a vývar a přiveďte k varu. Zmírněte oheň, přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni asi hodinu, dokud maso nezměkne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka