Hovězí madras - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1.5 kg hovězí kýty nebo plece, 1 lžíce rostlinného oleje, 3 dl kokosového mléka, 5 dl hovězího vývaru,
Chilli pasta: 1 lžíce koriandru, 1 lžíce římského kmínu, 2 chilli papričky zbavené semínek, 12 čerstvých curry lístků (nebo polovina sušených), 2 stroužky česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce hnědého přírodního cukru, 3 lžíce vody
Příprava pasty: do mixeru nebo šlehače dejte zrnka koriandru a římského kmínu, chilli, lístky curry, česnek, citrónovou šťávu, cukr a vodu. Ušlehejte jemnou a hladkou pastu. Místo mixeru či šlehače je také možno použít hmoždíř a paličku.
Na veliké pánvi rozpalte olej. Přidejte pastu a za stálého míchání duste 1 minutu. Přidejte maso, zbavené všeho viditelného tuku a nakrájené na kostky asi 3 cm, míchejte tak, aby se stejnoměrně obalilo pastou, duste 4 minuty. Neustále míchejte. Do pánve přidejte kokosové mléko a vývar, přiveďte k varu a za občasného míchání pozvolna vařte asi hodinu, dokud není maso měkké. Pokud se maso během dušení příliš vysouší, přidejte další vývar.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka