Hovězí ragú 'miroton' - recept cpt. Cooka
Boeuf miroton
4 porce: 60 dkg hovězího žebra uvařeného se zeleninou (pot-au-feu), 1/2 sklenky chablis, 2 lžíce octa, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 cibule, 6 nakládaných okurek, 5 dkg másla, 5 dkg tvrdého sýra, sůl, mletý pepř
V kastrůlku nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájené cibule a okurky. Zalijte bílým vínem a octem a přidejte rajčatový protlak. Osolte, opepřete a nechte 10 minut povařit. Maso rozkrájejte na silnější plátky a rozložte je do zapékací mísy. Zalijte je omáčkou. Posypte rozstrouhaným sýrem a zapečte v troubě. Podávejte co nejteplejší. Tento recept umožňuje použít zbytky pot-au-feu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka