Pasta z ančoviček - recept cpt. Cooka
Anchoiade
4 porce:  15 dkg ančoviček v oleji, 10 dkg másla, 10 dkg pyré z černých oliv (tapenáda), 1 stroužek česneku, 5 dkg strouhanky, 4 plátky chleba, několik  černých oliv
V moždíři rozetřete ančovičky, přidejte máslo a pyré z černých oliv. Toto pyré koupíte pod označením tapenáda. Všechno dobře rozmíchejte do hustého krému. Přidejte rozetřený česnek a strouhanku. Krajíce chleba ogrilujte po obou stranách. Namažte je ančovičkovým krémem a vložte na několik vteřin pod gril. Ozdobte černými olivami a čtvrtkami rajčat. Podávejte jako předkrm s dobře vychlazeným růžovým vínem. Je to skvělý recept pro jídlo na čerstvém vzduchu. V tom případě opečte chleba na dřevěném uhlí a ještě teplý ho potřete ančovičkovým krémem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka