Koroptve s citrónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 koroptve, sůl, slanina, cibule, mrkev, petržel, celý pepř, moučkový cukr, vývar z masa nebo kostí, 1 citrón
Několik dní odleželé koroptve oškubeme, vykucháme, opálíme chmýří a osolíme. Kastrol vyložíme plátky slaniny, vložíme na ně koroptve, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, několik zrnek pepře, špetku cukru a vše dusíme. Koroptve často obracíme, a když načínají červenat, poléváme je občas lžící vývaru z masa nebo kostí. Měkké koroptve vyndáme, šťávu necháme trochu vysmahnout, přebytečný omastek sebereme a prolisujeme. Pak do ní přidáme šťávu z citrónu a strouhanou kůru z půl citrónu a přivedeme ji do varu. Do omáčky vložíme rozkrájené koroptve a znovu necháme přejít var. Při podávání ozdobíme mísu plátky citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka