Pečená krůta s kaštanovou nádivkou - recept cpt. Cooka
8 porcí:  1  krůta, sůl, slanina,

Nádivka: 1 kg jedlých kaštanů, mléko, 1/8 kg vepřové kýty, 2  housky, 2  vejce, 2  žloutky, 1.5 dl smetany, sůl, mletý pepř

Středně velikou krůtu očistíme, vykucháme, opereme, opláchneme, osolíme a vnitřek naplníme nádivkou. Prsa protáhneme slaninou a krůtu pečeme za častého polévání v troubě (asi 2-2,5 hodiny) do červena.
Nádivka: Kaštany oloupáme, očistíme, uvaříme v mléce do měkka a prolisujeme. K vychladlým přimícháme mleté libové maso z vepřové kýty, v mléce namočené, vymačkané a prolisované housky, vejce a žloutky, sladkou smetanu (anebo šlehačku), sůl a tlučený pepř. Nádivku dobře promícháme a krůtu jí naplníme. Z upečené krůty nádivku vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme na míse jako přílohu. Krůtu nakrájíme na porce a upravíme zvlášť na mísu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka