Kachna na způsob zvěřiny - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kachna, sůl, mletý pepř, ocet (citrónová šťáva), 1 cibule, kořenová zelenina, krystalový cukr, víno, kysaná smetana
Očištěnou, vykuchanou kachnu uvnitř i navrch osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu s trochou vody, do které jsme přilili ocet (nebo citrónovou šťávu). K ní přidáme cibuli, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a dusíme pod pokličkou do měkka. Když se šťáva vydusí, necháme kachnu trochu opéci. Pak zeleninu i se šťávou prolisujeme a dodáme chuti páleným cukrem, vínem a kyselou smetanou. Kachnu nakrájíme na porce, upravíme na mísu a polejeme připravenou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka