Perlička a la Capitol - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 perlička (holub, kapoun), zelená petrželka, cibule, čerstvé houby, sůl, mletý pepř, slanina, 3 dl bílého vína, 1/2 dl oleje, játra z perličky, 2 žloutky, citrónová šťáva
Maso z očištěné a vykuchané perličky opatrně vykostíme a nakrájíme na řízky. Řízky klademe do kastrolu na sebe a mezi ně dáme jemně rozsekanou petržel, strouhanou cibuli (tu můžeme vynechat), rozsekané houby, sůl a tlučený pepř. Povrch řízků přikryjeme plátky slaniny, pak vše zalejeme bílým vínem a zvolna dusíme. Když je maso téměř měkké, přilejeme olej a dále dusíme do měkka. Pak šťávu slejeme, přimícháme k ní prolisovaná játra z perličky, žloutky, trochu citrónové šťávy a takto připravenou omáčkou maso před podáváním polejeme. Stejným způsobem můžeme připravit i jinou drůbež, např. kapouna a holuba.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka