Kuře a la Pompadour - recept cpt. Cooka
6 porcí: 2 kuřete (menší), máslo, sůl, mletý pepř, 60 dkg nových brambor, 4 artyčoky, 1 sklenka červeného vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 bobkový list, tymián
Očištěná, opraná, kuřata rozkrájíme na kousky, dáme je na rozpálené máslo nebo sádlo a pečeme v přikrytém kastrole. Poloupečená kuřata osolíme a opepříme a přidáme k nim oškrábané nové brambory, očištěné rozkrájené artyčoky, přikryjeme a dusíme. Při dušeni kastrolem občas zatřeseme. Před podáváním zalejeme kuřata červeným vínem, citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, trošku tymiánu a dusíme ještě 10-15 minut. Měkká kuřata urovnáme na míse do kruhu, doprostřed mísy nakupíme artyčoky, kolem nich nové brambory a polejeme je procezenou šťávou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka