Chuletas de cerdo con frijoles - recept cpt. Cooka
Kotlety s fazolemi
4 porce:  1  cibule, 1  zelená paprika, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 25 dkg fazolí z konzervy, 1/8 l vývaru z kostky, sůl, mletý pepř, několik kapek tabasca, 4  vepřové kotlety asi po 180 g, 2 lžíce olivového oleje, 5 dkg čedaru čerstvě nastrouhaného
Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Očistěte papriku, omyjte ji a nakrájejte na malé kousky. Rozpalte na pánvi olej a smažte na něm cibuli s kostkami papriky. Oloupejte česnek a přidejte ho na pánev. Fazole v cedníku krátce opláchněte a nechte důkladně okapat. Vsypte je do pánve, přilijte masový vývar a zamíchejte. Silně osolte, opepřete, zakapte tabaskem a na nízkém plameni nechte asi 15 minut dusit.
Mezitím omyjte studenou vodou kotlety, osušte je a po obou stranách opepřete. Na oleji je za vysoké teploty smažte asi 10 minut - jednou je obraťte. Nakonec je osolte. Kotlety vložte na předehřáté talíře, obložte je fazolemi se zeleninoíu a posypte strouhaným sýrem.
Příloha: tortillas

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka