Tbikha - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg bobů, 3  lilky, 4  cukety, 4  brambory, 4  rajčata, 2  cibule, 1 svazek zelené petrželky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 špetka harissy, sůl, mletý pepř, 2 sklenky vody
Čerstvý bob opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Baklažány a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. česnek oloupeme. Rajská jablíčka spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. V hluboké nádobě osmažíme na olivovém oleji cibuli, česnek, brambory, cuketu a baklažány. Přidáme boby, okořeníme harissou, osolíme, opepříme, zalejeme vodou a na mírném plameni vaříme 30 minut. Přidáme rajská jablka a nasekanou petrželku. Znovu uvedeme do varu a podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka