Zeleninová čorba - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg zralých rajčat, 1 cibule, 1 brambora, 1 cuketa, 1 mrkev, 7.5 dkg zeleného hrášku, 10 dkg čerstvých bobů, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce olivového oleje, 2 l vody, 1 svazek koriandrových lístků, 1 lžička pálivé papriky, 1 špetka harissy, 1 špetka mleté skořice, 1 svazek koriandrových lístků na ozdobu
Brambory, mrkev a cuketu umyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme mletou pálivou papriku, harissu, skořici a na rozehřátém oleji v hlubší nádobě 15 minut smažíme. Osolíme, opepříme, zalejeme osminou vody, přidáme mrkev, brambor, cuketu, bob, zelený hrášek, nasekaný koriandr a rajský protlak a na mírném ohni 30 minut vaříme.
Rajská jablka spaříme a 15 minut vaříme. Pak protřeme sítem a přidáme do polévky. Přidáme zbytek vody a ještě 15 minut vaříme. Podáváme velmi horké, posypané lístky čerstvého koriandru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka