Aidža s uzenými šproty - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg uzených šprotů, 4 vejce, 50 dkg rajčat, 25 dkg paprik (čerstvé pálivé červené papričky), 4 stroužky česneku, 1 dl olivového oleje, 1 lžíce harissy, 1 lžička kmínu, 1 lžička pálivé papriky, sůl, 1.5 dl vody, 12 černých oliv, 1/2 svazku zelené petrželky
Rajská jablka spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pálivé papričky omyjeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kousky. Šproty v troubě nebo na roštu 3 až 4 minuty opékáme. Oloupeme, odsekneme hlavy a ocásky a vykostíme. Maso rozdrobíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něho vložíme rajská jablka, okořeníme pálivou paprikou, harissou, česnekem a mletým kmínem. Nakonec přidáme kousky ryb. Zalejeme vodou a asi 5 minut vaříme. Přidáme nakrájené pálivé papričky a ještě 20 minut vaříme. Pak rozbijeme do pánve vejce, necháme je v celku na plotně, až se bílky srazí. Podáváme velmi horké, ozdobené olivami a lístky zelené petrželky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka