Tavuk doner - recept cpt. Cooka
Kuřecí doner
4 porce: 2 kuřecí prsíčka bez kůže, 2 cibule, 1 rajče, 4 listy hlávkového salátu, 1 lžička dobromysli, 1 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř,
Yogurt sos: 1 salátová okurka, 1 šálek bílého jogurtu, 1 lžička kopru, 1 špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř
V míse si připravíme marinádu z nastrouhané cibule, přidáme olivový olej, oregano, sůl a pepř a prsíčka touto marinádou potřeme. Zabalíme do folie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Druhý den prsíčka nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi na trošce olivového oleje. Do pita chleba dáme jogurtovou omáčku, maso, přidáme na plátky nakrájené rajče, můžeme i na kolečka nakrájenou cibuli a listy zeleného sálatu. Nakonec ještě polejeme jogurtovou omáčkou.
Jogurtová omáčka: Okurku zbavíme semen, nastrouháme a necháme 'vypotit'. Přidáme jogurt, nasekaný kopr, rozmačkaný česnek se solí, cukr, opepříme a vše dobře promícháme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka