Čevapčiči recept cpt. Cooka
4 porce:  2 stroužky česneku, 2  cibule, 1 lžíce tuku, 40 dkg mletého hovězího masa, 40 dkg mletého jehněčího masa, 1  vejce, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté papriky, bobkový list, 3 lžíce oleje
Oloupejte česnek a cibuli a nadrobno je nakrájejte. Rozpalte tuk na pánvi. česnek a cibuli na něm za střední teploty osmažte doměkka. Mleté maso se směsí cibule a česneku dejte do mísy s vejcem. Silně osolte, opepřete, okořeňte paprikou a všechno důkladně propracujte. Předehřejte elektrický gril nebo gril na dřevěné uhlí. Z mletého masa navlhčenýma rukama nadělejte šišky tlusté jako palec. Ke každé připíchněte šikmo párátkem nebo špejlí bobkový list. Čevapčiči položte na rošt grilu a grilujte asi 15 minut, anebo je osmažte v pánvi na oleji při střední teplotě a často je obracejte. Servírujte se srbským kaviárem a čerstvou červenou cibulí nakrájenou na kolečka.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka