Telecí guláš - recept cpt. Cooka
Kalbsgulasch
4 porce: 70 dkg telecího ramínka, 30 dkg cibule, 2 lžíce vepřového sádla nebo oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce octa, 7.5 dl hovězího vývaru, 1/2 citrónu na kůru
Omyjte maso, osušte je a nakrájejte na kostky asi 3 cm velké. Oloupejte cibuli a nakrájejte na tenká kolečka. V hrnci rozpalte sádlo nebo olej. Osmažte na něm za stálého míchání cibuli dozlatova. Přisypte mletou papriku a hned ji zalijte octem a pár lžícemi hovězího vývaru. Přidejte kostky masa a nastrouhanou citrónovou kůru a mírně osolte. Oloupejte česnek, prolisujte ho a přidejte k masu. Telecí maso vařte pod pokličkou za slabé teploty asi 35 minut. Několikrát je zamíchejte a podle potřeby přilijte trochu vývaru.
Guláš zalijte takovým množzstvím hovězího vývaru, aby omáčka zakryla maso. Pak přidejte rajský protlak a nechte ještě 5 minut dusit. Hotový pokrm dosolte.
Příloha: noky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka