Fogoš (candát) na způsob Chambord - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  candát, sůl, 1/2  housky, mléko na namočení housky, 8 dkg másla, 2  vejce, 10 dkg čerstvých hub, máslo na dušení hub, vymazání pekáče a osmahnutí strouhanky, strouhanka
Vykuchanou a očištěnou rybu vaříme v osolené vodě 8-10 minut. Pak ji po délce rozpůlíme, maso s obou stran páteře sejmeme, pokud možno vcelku, a zbavíme všech kostí. Odkrojky rybího masa prolisujeme s polovinou housky, namočené v mléce, k tomu přidáme máslo, vejce, osolíme a přimícháme na drobno rozsekané houby, podušené na másle. Obě půlky vykostěné ryby vložíme vnitřní stranou do máslem vymazaného pekáče, vnější stranu potřeme připravenou směsí, posypeme strouhanou houskou, napolo usmaženou na másle, a několika kousky másla. Pečeme v troubě 10-12 minut. Upečenou rybu nakrájíme na porce a podáváme s holandskou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka