Pinchito de champiñones - recept cpt. Cooka
1 porce: 6 žampiónů (vetší kousky, jen hlavičky s vylomenou nožkou), česnek, olivový olej, zelená petrželka, 6 krevet, mletý pepř, sůl, 2 kolečka baget
V misce smíchejte rozdrcený česnek, sekanou petrželku a olivový olej (vše opravdu jen od oka). Do každého kloboučku přidejte lžičku této mixturky (zbytek můžete při pečení rozlít kolem). Náhodně přidejte do kloboučků taky krevetky (můžete je také dělat kolem kloboučků). Žampióny rozložte na pánev, kterou dáte na malý, ale opravdu malý plamen. Pomalinku pečete (dusíte), dokud žampióny nezměknou, v půlce je můžete opatrně otočit (vůbec nevadí, když část směsi vypadne z kloboučku) a po chvíli zase dodělat, tak jak jste začali. Hotové jsou, když jsou kloboučky úplně měkké a hlavně, když česnek už ztratil svou štiplavou chuť a je mírně do zlatova. Nebojte se, uvidíte sami, že to jde úplně samo, přijdete na to! Pinchitos potom sestavíte tak, že na opečený řez bagetky nandáte vždy 3-4 kloboučky, na svrchní klobouček sesbíráte hotové krevetky a připíchnete k bagetce špejlí či párátkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka