Musaka z mletého masa a rýže - recept cpt. Cooka
1 porce: 10 dkg mletého masa, 2.5 dkg tuku, 2.5 dkg cibule, 18 dkg rajčat, 10 g zelené petrželky, 2 dkg rýže, 2 g mletého pepře, 1/2 g mleté papriky, 5 dkg másla, 1/4 vejce, 5 g kaškavalu, 2 g soli
Do části studeného tuku přidáme trochu vody a soli s nadrobno nakrájenou cibulí a podusíme. Přidáme část nadrobno nakrájených rajčat a opět dusíme, dokud se nevypaří větší část vody. Přidáme maso a mícháme do té doby, dokud směs nebude sypká. Přidáme umytou rýži, zamícháme, přidáme červenou papriku a černý pepř. Zalijeme horkou vodou v poměru 1:1 s rýží a vaříme na mírném ohni, dokud rýže nebude měkká. Smícháme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželí. Na to položíme plátky rajčat. Zalijeme vodou a pečeme. Na hotovou musaku nalijeme omáčku stejnou jako v receptu musaka s bramborami, posypeme kaškavalem a dopečeme. Necháme ustát 30 minut a můžeme podávat.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka