Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg mletého masa (napůl vepřové a hovězí), 2.5 dkg tuku, 2.5 dkg cibule, 10 dkg lilku (nebo tykviček), 8 dkg rajčat, 6 g zelené petrželky, 6 g kaškavalu, 2 g soli, 2 g mletého pepře, 10 g hladké mouky, 1/4  vejce, 5 cl mléka
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel a nakrájená rajčata. Lilky omyjeme a celé oloupeme. Nakrájíme po délce na plátky, osolíme a necháme 15 minut uležet. Potom je umyjeme a opražíme. Tykvičky umyjeme a nakrájíme na plátky. Posolíme, obalíme v mouce a opražíme. Do mísy dáme střídavě vrstvy lilku (tykviček) a mletého masa, nahoru dáme plátky rajčat. Dusíme v troubě, polijeme omáčkou z mouky, mléka a vejce, navrch nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na porce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka