Musaka s bramborami - recept cpt. Cooka
1 porce:  12 dkg mletého masa (napůl vepřové a hovězí), 2.5 dkg cibule, 20 dkg brambor, 2 cl oleje, 6.5 dkg rajčat, 3 g rajčatového protlaku, 8 g zelené petrželky, 10 g hladké mouky, 10 g tvrdého sýra, 5 ml mléka, 1  vejce
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel a nakrájená rajčata. Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme. Do mísy dáme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, nahoru dáme plátky rajčat. Dusíme v troubě, polijeme omáčkou z mouky, mléka a vejce, navrch nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na porce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka