Krůta plněná kaštany, pečená se zelím - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  krůta, 1 hlávka zelí, 35 dkg vepřového sádla, 2.5 dl mléka, 8 dkg másla, 1 kg jedlých kaštanů, sůl, mletý pepř, mletá paprika
Očištěnou a omytou krůtu posolíme a opepříme zvenku a zevnitř. Necháme jednu hodinu uležet. Zhotovíme nádivku z uvařených, oloupaných a umletých kaštanů. Přidáme kousek másla a čerstvé mléko. Krůtu naplníme a zašijeme. Položíme na plech, zalijeme částí horkého tuku a zapečeme v horké troubě do zčervenání krůty. Zelí nakrájíme na plátky, podusíme na zbytku tuku, lehce obarvíme červenou paprikou a položíme okolo krůty. Zalijeme vodou a pečeme do měkka. Hotovou krůtu nakrájíme na porce a podáváme se zelím a nádivkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka