Žampiónová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg žampiónů, 4 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 3 dl mléka, citrónová šťáva, bujón (masox), 2 žloutky, zelená petrželka, mletý pepř, sůl, 1 l vody
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Žampióny nakrájené na plátky podusíme ve vodě se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí, pepřem, masoxem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme jemně usekanou petrželkou a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka