Omáčka z Tepoztlanu - recept cpt. Cooka
Salsa Tepozteca
4 porce:  1/2 lžičky fenyklu, 1 stroužek česneku, 4  zelené papriky, 2  rajčata, 2  papriky jalapeňo, 1  cibule, sůl, 1 lžíce limetek
Protože neseženeme čerstvé listy z avokádového stromu, použijeme fenykl, který má podobné aróma. Fenyklová semínka opečeme s neloupaným česnekem na suché pánvi, když začnou vonět, dáme je do mixéru, pak až slupka česneku hnědne až černá, česnek oloupeme a přidáme k fenyklu. Zelené papriky opečeme, oloupeme, odstraníme stopku se semeníkem, pokrájíme. Rajčata opečeme, oloupeme. Papričky jalapeňo vyndáme z nálevu, rozřízneme, odstraníme stopky, zcedíme a všechno přidáme do mizéru. Jeho obsah dobře rozmixujeme, dáme do misky, promícháme s nadrobno sekanou cibulkou, osolíme, ochutíme šťávou z limonku, a podáváme jako dochucovací omáčku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka