Omáčka z Tepoztlanu - recept cpt. Cooka
Salsa Tepozteca
4 porce: 1/2 lžičky fenyklu, 1 stroužek česneku, 4 zelené papriky, 2 rajčata, 2 papriky jalapeňo, 1 cibule, sůl, 1 lžíce limetek
Protože neseženeme čerstvé listy z avokádového stromu, použijeme fenykl, který má podobné aróma. Fenyklová semínka opečeme s neloupaným česnekem na suché pánvi, když začnou vonět, dáme je do mixéru, pak až slupka česneku hnědne až černá, česnek oloupeme a přidáme k fenyklu. Zelené papriky opečeme, oloupeme, odstraníme stopku se semeníkem, pokrájíme. Rajčata opečeme, oloupeme. Papričky jalapeňo vyndáme z nálevu, rozřízneme, odstraníme stopky, zcedíme a všechno přidáme do mizéru. Jeho obsah dobře rozmixujeme, dáme do misky, promícháme s nadrobno sekanou cibulkou, osolíme, ochutíme šťávou z limonku, a podáváme jako dochucovací omáčku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka