Rizoto na víně s cizrnou a ořechy - recept cpt. Cooka
Risotto al vino con ceci e noci
4 porce: 28 dkg rýže na rizoto, 20 dkg vařené nebo nakládané cizrny, 8 dkg cibule, 5 dkg vlašských ořechů, 7.5 dl zeleninového vývaru, 1 lžička rajčatového pyré, extra virgin olivový olej, 1/2 sklenky vína, 2 lžíce parmazánu, šalvěj, máslo
Oloupejte a nakrájejte cibuli, nechte ji zesklovatět v hrnci na oleji a kousku másla. Přidejte rýži a orestujte, přilijte suché růžové víno, které nechte odpařit. Pak rýži zalijte větší částí zeleninového vývaru a vařte, dokud rýže není al dente. Pokud je třeba, během vaření přilévejte po sběračkách horký vývar, tak aby hotové rizoto mělo krémovou konzistenci.
V druhé polovině vaření zamíchejte do rýže cizrnu, ořechy a rajčatový koncentrát. Po chvíli vypněte plamen a do hotového rizota jemně zamíchejte nastrouhaný sýr a trochu nasekané šalvěje. Podávejte horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka