Florentinky - recept cpt. Cooka
1 dávka: 6.5 dkg hladké mouky, 8.5 dkg másla, 6.5 dkg přírodního cukru, 1 lžíce javorového sirupu (lze nahradit medem), 4 lžíce sekaných mandlí, 4 lžíce sekaných vlašských ořechů, 4 lžíce sekaných para ořechů, 4 lžíce kandovaného ovoce (sekané červené a zelené třešně), 4 lžíce kandované citrónové kůry, 4 lžíce rozinek, 20 dkg čokolády
Rozehřejeme troubu na 180 °C. V míse promícháme všechno ovoce a oříšky s moukou. Na pánvičce rozpustíme máslo, sirup a cukr a vymícháme, až je cukr rozpuštěný, do hmoty přisypeme směs s moukou a opět vymícháme. Lžičkou děláme na plech hromádky, které formičkou při pečení formujeme do kolečka. Po vychladnutí potáhneme ze spodu rozpuštěnou čokoládou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka