Čokoládová pěna - recept cpt. Cooka
Mousse di cioccolato
4 porce: 3 dl šlehačky, 10 dkg hořké čokolády, 5 cl mléka, 1 lžíce rumu, 1 žloutek, 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru, zázvor
Ve vodní lázni nechte rozpustit kousky čokolády promíchané s mlékem, rumem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Jakmile se čokoláda rozpustí, vyndejte směs z vodní lázně, dobře ji míchejte a nechte vychladnout. Pak přidejte žloutek, který musí být úplně čerstvý a nakonec dobře vyšlehanou, pevnou šlehačku. Rozdělte pěnu do skleniček (nebo do pohárů) a podávejte ji ozdobenou na proužky nakrájeným kandovaným zázvorem a podle chuti i s čokoládovými sušenkami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka