Drůbeží játra - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg drůbežích jater, 7.5 dkg slaniny, 10 dkg cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, 10 dkg žampiónů, 5 dkg kečupu, 1 dl červeného vína, sůl, 5 dkg mandlí
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme játra, lisovaný česnek a pepř a za stálého míchání restujeme dorůžova. Přidáme pokrájené žampióny, kečup a víno, necháme podusit, ke konci dochutíme solí. Na talíři sypeme sekanými mandlemi (spaříme, oloupeme, opražíme, nasekáme) a podáváme s hranolky a salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka