Bezmasý předkrm - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 hlávky zelí, 20 dkg žampiónů, olej, 2 papriky (červená a zelená), 1 pórek, 1 mrkev, pažitka,
Zálivka: 3 lžíce oleje, 1 lžíce vinného octa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky glutasolu
Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme ho do vařící osolené vody a minutu ho povaříme. Pak ho scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme ho okapat a vložíme do mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a na rozehřátém oleji je orestujeme asi 5 minut. Podle chuti můžeme přidat i špetku drceného kmínu. Osmahlé žampiony vmícháme do zelí, přidáme na nudličky nakrájené papričky, pórek a velmi jemně nastrouhanou mrkev. Promícháme, zalijeme zálivkou umíchanou z oleje, octa, soli a glutasolu, kterou můžeme přiostřit trochou cayenského pepře nebo naopak zjemnit citrónovou šťávou a vodou. Předkrm podáváme posypaný jemně nakrájenou pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka