Sušenkový pomerančový dort s Grand Marnier - recept cpt. Cooka
1 kus:  25 dkg sušenek (např. BeBe Opavia), 2.5 dl mléka, 10 dkg moučkového cukru, 7 dkg másla na utření s vejci, 2  vejce, 5 dkg kandované pomerančové kůry, 5 dkg másla na rozpuštění, strouhanka na vysypání formy, 2  pomeranče, 1 sklenka pomerančového likéru Grand Marnier
Sušenky rozlámejte na větší kousky, nasypte do mísy a namočte do mléka. Vejce utřete s cukrem na nadýchanou pěnu, přidejte sušenky namočené v mléce a vše jemně promíchejte. Potom do směsi opatrně zapracujte rozpuštěné máslo a kandovanou pomerančovou kůru.
Rozevírací dortovou formu (průměr 24 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou (přebytečnou vysypte). Do formy nalijte těsto, dobře ho rozetřete a v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 30 minut.
Mezitím nakrájejte pomeranče na co nejtenčí plátky. Upečený dort vyjměte z formy a ozdobte ho plátky pomeranče, které pokladete do kruhu. Hotový dort přelijte sklenkou likéru Grand Marnier a ještě teplý podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka