Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 jehněčí kolínka, 12 dkg másla, 16 lístků šalvěje, 2 snítky rozmarýnu, 2 lžíce tymiánu, 2 mrkve, 1 pórek, 12 stroužků česneku, 2 dl bílého vína
Vezměte jehněčí kolínka (po jednom na porci) a očistěte je od tuku, blanky ponechte, drží maso pohromadě, maso osolte. Připravte bylinkové máslo: změklé máslo rozmixujte s lístky šalvěje, lístky ze snítek romarýnu a lístky tymiánu a dejte do chladu. Na dostatečně velký kus alobalu rozložte stejně velký kus papíru na pečení. Na něj položte vždy kolínko, kolečka nakrájené mrkve, kolečka pórku a po 3 stroužcích česneku. Na každé kolínko dejte kus bylinkového másla a šplíchněte půl deci dobrého bílého vína. Alobal zabalte jako balíček nebo měšec a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 2 hodinách je maso hotové.
Perfektně se k němu hodí šťouchané brambory a trocha křupavé zeleniny uvařené v páře, třeba fazolky nebo pár listů kapusty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka